Кулеба планує здійснити друге турне країнами Африки наступного року

Кулеба планує здійснити друге турне країнами Африки наступного року

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України готує друге турне країнами Африки, в рамках якого глава МЗС Дмитро Кулеба планує відвідати Нігерію, Ефіопію, Танзанію, Кенію, на перший квартал 2023 року.

Про це заявив спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх в інтерв’ю ZN.UA, передає Укрінформ.

«Під час другого африканського турне, яке ми готуємо на перший квартал 2023 року, міністр закордонних справ планує відвідати Нігерію, Ефіопію, Танзанію, Кенію. Ми зараз фокусуємося на Субсахарській Африці, якою в Україні ніхто не займався і в який зараз сильні позиції росії», - зазначив Субх.

Спецпредставник також зауважив, що раніше співпраця України в цьому регіоні зводилася до спорадичних контактів, одномоментних візитів або телефонних розмов, в результаті чого на території Африки Україна має десять посольств, із яких п’ять розташовані в Північній Африці і п’ять — в Субсахарській, тоді як росія має на континенті понад 40 посольств.

Читайте також: Україна за два дні відправила до Африки 136 тисяч тонн агропродукції

Як повідомлялося, Дмитро Кулеба 3 жовтня розпочав перше в історії української дипломатії турне глави МЗС країнами Африки, яке мало тривати до 12 жовтня. Однак він був змушений перервати турне 10 жовтня через масований ракетний обстріл росією українських міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-