Україна за два дні відправила до Африки 136 тисяч тонн агропродукції

Україна за два дні відправила до Африки 136 тисяч тонн агропродукції

Укрінформ
Україна 31 жовтня та 1 листопада відправила до країн Африки "зерновим коридором" шість суден 136 тис. т сільськогосподарської продукції.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України в Телеграмі, передає Укрінформ.

«За два останні дні Україна відправила “зерновим коридором” до африканських держав 136 тис. тонн с/г продукції на шістьох кораблях (31 жовтня - 1 листопада). Зокрема, вчора ще одне судно в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН відбуло до Ефіопії із 30 тис. т пшениці. Це вже сьомий корабель в рамках цієї програми», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Із портів Одещини вийшли ще три судна з українським зерном

За інформацією Мінагрополітики, загальний тоннаж відправок пшениці до нужденних країн в рамках ВПП ООН становить 220 тис. т.

Всього за останні два дні українські порти покинули 15 кораблів із 486 тис. тонн вантажу. Таким чином, зауважують в міністерстві, Україна продовжує виконувати роль світового гаранта продовольчої безпеки.

Всього за три місяці роботи “зернового коридору” з портів Одеса, Чорноморськ та Південний вийшли 423 кораблі з 9,8 млн т аграрних вантажів (зерно, олійні та продукти переробки). Пшениці "зерновим коридором" було реалізовано 2,9 млн т, з яких до країн Африки пішло 772 тис. т(26,86%).

Читайте також: Зупинка морського експорту спровокує значне підвищення цін на зерно – Сольський

Як повідомлялося, у Стамбулі 22 липня підписали міжнародну угоду про розблокування українських портів для вивезення зерна. Україна підписала документ із Туреччиною та ООН. Дзеркальну угоду з Туреччиною та ООН також підписала росія.

29 жовтня рф заявила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи, скориставшись як приводом для такого рішення нібито атакою дронів на Севастопольську бухту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-