Румунія і надалі підтримуватиме Україну в протидії збройній агресії рф – посол

Румунія і надалі підтримуватиме Україну в протидії збройній агресії рф – посол

Укрінформ
Посол Румунії в Україні Александру Віктор Мікула запевнив, що Бухарест і надалі всебічно підтримуватиме Київ у протидії збройній агресії рф.

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра закордонних справ України Євгена Перебийноса з послом Румунії в Україні, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

Перебийніс подякував за підтримку Румунією суверенітету і територіальної цілісності України, надання гуманітарної та іншої допомоги, а також за готовність долучитися до реалізації проєктів з відбудови України.

«Зі свого боку, посол Румунії запевнив, що Бухарест і надалі всебічно підтримуватиме Київ у протидії збройній агресії Росії», - поінформували в зовнішньополітичному відомстві.

Перебийніс та Мікула окремо обговорили питання європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також розвиток прикордонної інфраструктури, зокрема відкриття нових пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні.

Читайте також: У Румунії призначили нового міністра оборони — попередник пішов через суперечливу заяву про Україну

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ Румунії спростувало заяви російського президента володимира путіна про «територіальні претензії» Бухареста до України.

Раніше з нагоди російського так званого Дня народної єдності 4 листопада путін звинуватив Польщу, Румунію та Угорщину в прагненні "повернути території України, які після Другої світової війни відібрав у них Сталін".

Під час свого виступу путін висловив твердження про "ідею поглинання України", яка начебто досі є в її західних сусідів, зокрема Польщі, Румунії та Угорщини.

фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-