МЗС Румунії спростувало заяви путіна про «територіальні претензії» до України

МЗС Румунії спростувало заяви путіна про «територіальні претензії» до України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Румунії спростувало заяви російського президента володимира путіна про «територіальні претензії» Бухареста до України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на румунське агентство Agerpres.

У заяві зазначається, що заяви путіна в ході промови з нагоди так званого Дня народної єдності, «неправдиво навіюють» думку про те, що Румунія має територіальні претензії до України.

Читайте також: Норвегія продасть Румунії 32 винищувачі F-16

У МЗС Румунії наголосили, що загарбницька війна проти України, розв’язана росією 24 лютого, є «серйозним і брутальним порушенням» принципів міжнародного права, зокрема, суверенітету та територіальної цілісності України.

«У цьому контексті Румунія підтверджує свою тверду підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, з нагоди російського так званого Дня народної єдності 4 листопада путін звинуватив Польщу, Румунію та Угорщину в прагненні "повернути території України, які після Другої світової війни відібрав у них Сталін".

Читайте також: «Час допомогти Орбану вибратися з путінської дупи!» - у Варшаві провели арт-перформанс

Під час свого виступу путін висловив твердження про "ідею поглинання України", яка начебто досі є в її західних сусідів, зокрема Польщі, Румунії та Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-