Посольство Британії не планує евакуюватися з Києва - Сіммонс

Посольство Британії не планує евакуюватися з Києва - Сіммонс

Укрінформ
Посольство Великої Британії в Україні не планує евакуюватися з Києва.

Про це заявила посол Британії Мелінда Сіммонс в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, повідомляє Укрінформ.

«Ні, евакуація не планується. Ми тут із безпекою, яка дає нам можливість бути тут. Я тут уже кілька місяців, я живу в цій війні, як і ви живете в цій війні. Безумовно, справедливо сказати, що обставини для нашого від’їзду вже відрізняються від тих обставин, за яких ми вперше виїхали в лютому. І це не лише тому, що ми вважаємо загрозу менш серйозною: вона все одно серйозна. Зараз ми маємо краще уявлення як про потенціал України, так і про потенціал росії», - сказала Сіммонс.

Вона додала, що персонал посольства готовий змиритися з чималим, щоб виконувати роботу, а також відзначила, що евакуація була би сигналом для українців.

«Одного разу я пішла до магазину за покупками, а хтось дає мені здачу і питає: "То ви не виїжджаєте, правда?". Тому я знаю, що це важливо для багатьох звичайних українців і, звичайно, для деяких країн, зокрема. Я помічаю це. Це може створити тиск, відчуття, що, можливо, ви не можете поїхати, тому що тоді це надсилає сигнал», - зауважила пані посол.

Читайте також: Посол Британії відвідала київську лікарню, щоб побачити її роботу після ракетних атак рф

Як повідомлялося, з 10 жовтня росія здійснює масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру. Загарбники цілять ракетами й іранськими дронами як по об'єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії.

За даними Президента Володимира Зеленського, станом на 1 листопада ударами російських військ пошкодження завдані близько 40% енергетичної інфраструктури України.

Фото: Twitter / Melinda Simmons

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-