росія не повинна бути допущеною до участі в саміті G20 – Чалий

росія не повинна бути допущеною до участі в саміті G20 – Чалий

Укрінформ
росії немає місця за цивілізованим столом перемовин, агресор не повинен бути допущеним до участі в саміті G20 у листопаді цього року.

Таку думку в ефірі щотижневої інформаційно-аналітичної програми на YouTube-каналі Укрінформу «Насправді» висловив Надзвичайний та Повноважний посол України Валерій Чалий, коментуючи виключення рф з G20 та ООН.

«G7 – це наші партнери. Там критерії - обсяги економіки та цінності демократії. А в G20… Створення цієї групи – це була ініціатива «сімки», аби налагодити економічні зв’язки з країнами, які не розділяють такої ж системи демократії, є, скажемо так, авторитарними. Приміром, Китай чи Південно-Африканська Республіка. Навіть в Індії модель демократії серйозно відрізняються від того, що є у країн-членів Група Семи. А росія… вона узагалі не повинна бути у G20. Взагалі. Через те, що вона робить сьогодні, як поводиться – її участь має бути призупинена. Це як мінімум», - сказав Чалий.

Згадав посол і про ООН, зауваживши, що ця організація є слабкою та неефективною, на його думку, ООН варто розпустити.

Читайте також: Ракетні удари рф по Україні мають зняти будь-які питання партнерів щодо всіх видів озброєнь – Чалий

«Справа не в тому, виключиш ти звідти рф чи ні. А річ у тім, що ця організація показала свою неспроможність реагувати на безпекові виклики. Статут ООН порушено, країна-агресорка просто розтоптала його. І що? Думаю, що все це можна вирішити лише одним способом: організація розпускається і створюється нова», - підкреслив Чалий.

За його словами, створити нову організацію для захисту миру та співпраці між націями можна з-поміж тих країн, які готові виконувати міжнародні договори та фундаментальні принципи безпеки.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що його позиція залишається незмінною, і Україна не братиме участі у саміті G20 на Балі, якщо там буде президент російської федерації путін.

15–16 листопада в Індонезії на острові Балі заплановано проведення саміту G20, куди також запрошено главу Української держави.

МЗС України вимагає виключення росії з G20 та відкликання путіна із саміту в Індонезії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-