Єврокомісія виділяє €66 мільйонів на програму співпраці України з Угорщиною, Словаччиною та Румунією

Єврокомісія виділяє €66 мільйонів на програму співпраці України з Угорщиною, Словаччиною та Румунією

Укрінформ
Європейська комісія виділить понад 66 млн євро в рамках першої програми європейської транскордонної співпраці Interreg NEXT для партнерства України з Угорщиною, Словаччиною та Румунією в галузях охорони здоров'я, довкілля та ефективного державного управління.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі ЄК.

«Ця програма є частиною загальної підтримки та непохитної солідарності ЄС щодо України. У рамках Interreg NEXT ЄС допоможе Україні та прикордонним державам-членам протистояти спільним викликам і використовувати спільні можливості. Україна є частиною європейської родини, і це ще один відчутний знак співпраці на спільному шляху вперед», - заявила єврокомісар з питань регіонального розвитку і реформ Еліза Феррейра.

Читайте також: Єврокомісія виділила ще €100 мільйонів на підтримку українських біженців

Єврокомісія виділить понад 66 млн євро в рамках першої програми європейської транскордонної співпраці Interreg NEXT для партнерства України з Угорщиною, Словаччиною та Румунією в галузях охорони здоров'я, довкілля та ефективного державного управління.

«Програма також сприятиме узгодженню стандартів держав-членів ЄС та України щодо ефективного державного управління. Проєкти сприятимуть правовому та адміністративному співробітництву для вирішення спільних перешкод у прикордонних регіонах, сприяючи співробітництву між громадянами, громадянським суспільством та установами», - заявили в ЄК.

Читайте також: Єврокомісія виділяє €1 мільярд для посилення енергетичної безпеки Західних Балкан

Зазначається, що на період 2021-2027 років майже 600 мільйонів євро буде надано п’яти програмам Interreg для підтримки заходів транскордонного та транснаціонального співробітництва між державами-членами та Україною.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно Єврокомісія оголосила про намір наступного року надавати Україні стабільне фінансування в обсязі 1,5 млрд євро щомісяця, щоб разом із іншими міжнародними партнерами та фінансовими інституціями забезпечити дієздатність Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-