Рік на посаді міністра оборони: Резніков розповів про основні результати роботи

Рік на посаді міністра оборони: Резніков розповів про основні результати роботи

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков передав Президенту Володимиру Зеленському, Голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку та Прем’єр-міністру Денисові Шмигалю звіт про основні результати роботи підконтрольного йому відомства за рік.

Як передає Укрінформ, про це очільник Міноборони повідомив у Фейсбуці.

"Рік тому я отримав довіру Президента України та підтримку Верховної Ради України і був призначений на посаду міністра оборони. Для мене це висока честь і відповідальність. Сьогодні надіслав Президенту Володимиру Зеленському, Голові ВРУ Руслану Стефанчуку та прем’єр-міністру Денису Шмигалю звіт про основні результати команди Міноборони за цей період. Вийшов документ про зміни. Про ті, що відбулися. І про ті, що неодмінно відбудуться", — зазначив він.

За словами Резінкова, під час призначення головним його пріоритетом було забезпечення вступу до НАТО де-факто.

"Це вже сталося, якщо взяти до уваги рівень взаємосумісності нашої армії з арміями країн НАТО", — заявив міністр.

Глава Міноборони наголосив, що "повномасштабне вторгнення росії нас не зламало, навпаки – проявило внутрішню силу. Яка вже знищила міф про "другу армію світу".

Українські військові, за його словами, опанували більше типів західної зброї, ніж деякі країни НАТО, залишилися танки й літаки. Міністр висловив упевненість, що й "цю висоту ми скоро візьмемо".

Він зауважив, що нині Україна розбудовує інтегровану систему протиповітряної/протиракетної оборони, утверджується на суходолі, в повітрі, на морі та в кіберпросторі.

Українська армія, за словами Резнікова, не просто впроваджує – вона вдосконалює існуючі і встановлює нові стандарти, перевірені на полі бою.

Зокрема, відбувається побудова нової логістики, підготований прорив у впровадженні автоматизованої системи управління (АСУ), втілюється на практиці філософія всеохоплюючої оборони.

"Вже зараз очевидно, що будь-яка система колективної безпеки вільного світу без України буде значно слабшою, ніж з нами. Ми в бою здобули право визначати своє майбутнє і своє місце в світі. Ми сплатили за це високу ціну. Схиляю голову за героями, що віддали своє життя. Попереду ще багато випробувань, болю і втрат. Але ми обов’язково переможемо", — наголосив Резніков.

Читайте також: Дощова погода сповільнює просування ЗСУ на Херсонщині – Резніков

Міністр підкреслив, що Україна відбудує та відновить усе, що знищили російські загарбники.

"Ми зробимо краще, ніж було. І ми не забудемо. Всіх полеглих в бою, всіх вбитих наших громадян. Не забудемо злочини окупантів. За все, що зробили, вбивці понесуть відповідальність. За це будуть платити покоління нащадків цих воєнних злочинців. Це неодмінно станеться", — додав він.

Очільник Міноборони висловив вдячність "усім захисникам і захисницям, які назавжди змінили уявлення про Україну". Також подякував колективу міністерства і всій команді уряду за спільне служіння.

Читайте також: Резніков запевняє, що проблем із забезпеченням ЗСУ одягом на зиму немає

Як повідомляв Укрінформ, раніше Резніков заявив про створення в Україні трирівневої системи ремонту та відновлення військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-