Україну відвідали посли десяти країн-членів при НАТО

Україну відвідали посли десяти країн-членів при НАТО

Фото
Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина провела зустріч із групою послів-постійних представників держав-членів при НАТО, які прибули з візитом в Україну.

Як повідомляє Урядовий портал, 3 листопада Україну відвідали представники десяти іноземних країн, передає Укрінформ.

Зокрема, це глави місій при НАТО: Албанії Вішо Адзязі Ліка, Естонії Юрі Луік, Латвії Скуджа Едгарс, Литви Дейвідас Матульоніс, Польщі Томаш Шатковський, Словаччини Петер Батор, Північної Македонії Дане Талескі, Румунії Себастіан Данут Некулаєску, Чехії Якуб Ландовський, а також виконувач обов’язків глави місії Болгарії при НАТО Златин Крастев.

«Сторони обговорили першочергові потреби України та заявку України на членство в НАТО. Окрему увагу учасники зустрічі приділили плануванню допомоги Україні, зокрема через Комплексний пакет допомоги Україні, а також його фінансуванню через Трастовий фонд НАТО», - зазначається у повідомленні.

Під час розмови Стефанішина та постійні представники держав-членів при НАТО окремо зупинились на гарантіях безпеки для України у межах Київського безпекового договору. Віцепрем'єр-міністр підкреслила важливість просування у цьому питанні. За її словами, Україна потребує військового планування на роки вперед, що також потребуватиме відповідного планування і від союзників. Вона також закцентувала на продовженні військової допомоги.

Читайте також: Стефанішина закликала ЄС посилити підтримку України на тлі обстрілів рф енергооб’єктів

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Чехії Петер Фіала 31 жовтня підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної перспективи України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-