Усі партії в Ізраїлі намагаються використати «українську карту» у виборчому процесі - посол

Усі партії в Ізраїлі намагаються використати «українську карту» у виборчому процесі - посол

Укрінформ
Абсолютно всі політичні сили в Ізраїлі намагаються використати «українську карту» під час виборчого процесу.

Таку думку висловив посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук в Медіацентрі Україна у Львові, передає кореспондент Укрінформу.

«Всі намагаються використати українську карту у виборчому процесі, і ми відповідно намагаємося впливати і через громаду, і через пресу таким чином, щоб політики максимально схвально відносилися до України», - сказав Корнійчук.

За його словами, всі основні політичні партії висловили своє ставлення до війни в Україні і, фактично, всі окрім «Наш дім Ізраїль» висловилися схвально по відношенню до нашої держави. Навіть голова «Лікуду» Беньямін Нетаньягу заявив, що переймається стражданнями українського народу і розглядатиме можливість перегляду політики щодо постачання зброї, відзначив посол.

Читайте також: Посол України сподівається на збільшення допомоги Ізраїлю після виборів

Він також зауважив, що ізраїльська громадськість більшістю однозначно підтримує Україну, включно з організаціями і бізнесами, які допомагають нашій країні.

Водночас Корнійчук навів приклад того, як політики використовують різні ситуації для дискредитації України, зокрема, нещодавнє голосування в Генасамблеї ООН за проєкт резолюції про недопущення ядерної зброї на Близькому Сході, в якій згадується Ізраїль.

Як повідомлялось, в Ізраїлі у вівторок, 1 листопада, розпочалися вибори до Кнесету XXV скликання, вже п'яті за останні чотири роки.

Фото: jpost.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-