росія використовує продовольство як зброю - глава МЗС Нідерландів

росія використовує продовольство як зброю - глава МЗС Нідерландів

Укрінформ
Нідерланди закликають росію дотримуватися “зернової угоди”.

Як повідомляє Укрінформ, про це міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра написав у своєму Твіттері.

“Зернова угода має вирішальне значення для продовольчої безпеки в усьому світі. Це не розмінна монета. Проте росія знову використовує продовольство як зброю за рахунок тих, хто найбільше цього потребує. Ми закликаємо їх дотримуватися угоди, яку вони підписали”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, росія звинуватила Україну і Велику Британію в “теракті проти кораблів чорноморського флоту та цивільних суден, задіяних у гарантуванні безпеки “зернового коридору”, і заявила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи.

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світову спільноту не дозволити росії під надуманим приводом заблокувати “зерновий коридор”, який гарантує продовольчу безпеку мільйонів людей.

Вранці 29 жовтня на рейді тимчасово окупованого Севастополя пролунали вибухи. Україна не підтверджує свою причетність до них.

Читайте також: Глава МЗС Литви закликав світ забезпечити військовий супровід судам з українським зерном

У Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів з портів “Одеса”, “Чорноморськ” та “Південний”. Гутерреш закликав продовжити термін дії Чорноморської зернової ініціативи, що спливав 22 листопада.

Читайте також: росія свідомо працює на голод на кількох континентах – Зеленський

Судно Ikaria Angel з 40 тисячами тонн зерна на борту, що призначалося для Ефіопії, не змогло вийти в неділю з українського порту через блокаду, яку відновила росія після виходу із «зернової угоди».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-