Стефанішина спростовує причетність до справи Микитася і готова довести це у суді

Стефанішина спростовує причетність до справи Микитася і готова довести це у суді

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заперечила оприлюднену під час засідання у Вищому антикорупційному суді інформацію про нібито причетність до справи щодо хабаря Микитася, зазначивши, що готова у суді відстоювати свою ділову репутацію.

Про це вона написала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Розумію, що є політиком, а отже стаю об’єктом певних інтересів. Бути мішенню атак є частиною професії. Однак вважаю, що теперішній воєнний час вимагає від кожного більшої відповідальності: гонитва за «скандальними викриттями» (байдуже, наскільки вони є підкріпленими) є неприйнятною. Якщо знадобиться, готова відстоювати свою ділову репутацію у суді», - зазначила Стефанішина.

Вона підкреслила, що свідомо не реагувала на інформацію, оприлюднену у Вищому антикорупційному суді 20 жовтня. Звернула увагу на те, що за минулий тиждень до неї жодного разу не звернулися по коментар або роз’ясненням, натомість у ЗМІ відбувається копіювання та поширення звинувачень на її адресу.

Читайте також: Микитася арештували на два місяці, застава - 260 мільйонів

«Я роками вибудовувала свою професійну репутацію. Ніколи не займалася «договорняками». Не маю та не мала жодних особистих контактів з Микитасем. Ніколи з ним не зустрічалася (принагідно зауважу, що і з Філатовим не знайома). Питаннями, про які йдеться у справі, не займаюся», - підкреслила Стефанішина.

Чиновниця додала, що є відкритою до спілкування з журналістами та представниками громадянського суспільства. «Так, з представниками Центру протидії корупції ми спільно працювали над адвокацією наших європейських та євроатлантичних прагнень. До команди Центру входять різні люди, і мені прикро, що частина спрямовує свої зусилля на некритичне тиражування слів особи, яку ж самі звинувачують у корупційних діяннях», - написала Стефанішина.

Читайте також: Адвокат Микитася каже, що його підзахисний нічого незаконного Філатову не пропонував

Як повідомлялося, деякі ЗМІ обговорюють інформацію, оприлюднену на засіданні Вищого антикорупційного суду, який обирав запобіжний захід для бізнесмена Максима Микитася, підозрюваного у пропозиції хабаря у 22 мільйони євро меру Дніпра Борису Філатову. Серед доказів детективи НАБУ оприлюднили розмову Микитася з Філатовим, де бізнесмен переконував, що має потужні зв’язки у чинній владі, і може гарантувати підтримку запропонованій схемі. Зокрема, він називав імена віцепрем'єр-міністерки з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та заступника голови Офісу Президента Олега Татарова.

За словами Микитася, через Стефанішину нібито планувалося до процесу залучити уряд, який, за задумом Микитася, мав своїм розпорядженням рекомендувати до виконання робіт певні компанії, зокрема, «Метробуд». Прізвище урядовиці згадували ще одного разу — коли Микитась надсилав Філатову проєкт листа і повідомлення про те, що нібито такий лист попросила Стефанішина від Держукрбуду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-