Адвокат Микитася каже, що його підзахисний нічого незаконного Філатову не пропонував

Адвокат Микитася каже, що його підзахисний нічого незаконного Філатову не пропонував

Укрінформ
Один з адвокатів колишнього народного депутата Максима Микитася заявив, що підозра, пред’явлена колишньому народному депутату у справі, у якій фігурує мер Дніпра Борис Філатов, є необґрунтованою.

Про це під час засідання з обрання запобіжного заходу Микитасю у Вищому антикорупційному суді заявив один з адвокатів ексдепутата ВР, передає кореспондент Укрінформу.

«Ця підозра взагалі необґрунтована. Микитась нічого незаконного Філатову не пропонував – він просто пропонував створити спільне підприємство», - сказав адвокат.

Він зауважив щодо запобіжного заходу для Микитася, що ексдепутат не зможе сплатити ні 10 мільйонів, ні 5 мільйонів. «У нього особисто їх немає, цих грошей, щоб заплатити навіть 5 мільйонів», - уточнив юрист.

Адвокат також заявив, що дії Філатова виглядають як провокація хабаря, оскільки Філатов написав заяву в НАБУ на Микитася, не маючи від нього відповідної пропозиції.

За словами захисника ексдепутата, Філатов звернувся до Національного антикорупційного бюро із заявою на Микитася 5 вересня. Для цього з Києва у Дніпро приїхав детектив. «Детектив з Києва відбирає у Дніпрі заяву про вчинення злочину. Це було 5 вересня. Він (Філатов – ред.) сказав, що Микитась мені не пропонував нічого, але я думаю, що він буде пропонувати», – зазначив адвокат. 

Філатов потім свідчив, що Микитась запропонував йому хабар 4 жовтня, заявив адвокат.

Інший адвокат Микитася, Євген Грушовець, зазначив, що, Микитась дійсно раніше виїжджав за кордон і про це знають органи, які займаються представництвом обвинувачення у суді, тобто, САП.

«Микитась міг, як багато інших людей, залишити територію України і десь собі отримати прихисток і перебувати за кордоном, але він цього не зробив. Тому цей ризик – про переховування від органу досудового розслідування і суду – він наразі абсолютно (не підтверджується - ред) поведінкою Микитася і тими доказами, які було надано стороною захисту», - поінформував він.

Читайте також: САП проситиме для Микитася арешт із можливістю внесення 200 мільйонів застави

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро України викрили колишнього народного депутата на спробі дати меру Дніпра Борису Філатову 22 мільйони євро хабаря. Ці гроші пропонувалися за можливість отримати підряд з будівництва метро у місті.

За даними Укрінформу, йдеться про колишнього нардепа Максима Микитася.

Микитась також є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП, за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії. Справа наразі слухається у суді.

20 жовтня у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що клопотатимуть у Вищому антикорупційному суді обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 200 млн грн для Микитася, якого затримали на спробі дати меру Дніпра Борису Філатову 22 мільйони євро хабаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-