РНБО пропонують додати в санкційний список іще 1000 причетних до війни росіян

РНБО пропонують додати в санкційний список іще 1000 причетних до війни росіян

Укрінформ
Міжвідомча робоча група з питань реалізації державної санкційної політики затвердила новий санкційний список із понад 1000 причетних до російської агресії осіб, який буде поданий на розгляд Ради національної безпеки та оборони України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство економіки.

"На розгляд Ради національної безпеки та оборони України буде подано черговий пакет санкцій проти фізичних осіб російської федерації з числа керівництва, які причетні до розв’язання війни, підтримують чи сприяють агресії, створюють загрозу для безпеки нашої держави. Відповідні пропозиції щодо санкцій були розглянуті та рекомендовані до подання на розгляд РНБОУ на засіданні Міжвідомчої робочої групи (МРГ) з питань реалізації державної санкційної політики 27 жовтня 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Група Єрмака-Макфола підготувала Дорожню карту санкцій проти пропагандистів та артистів рф

Повідомляється, що до нового санкційного пакета внесли понад 1000 осіб, серед яких: представники влади держави-агресора, військове керівництво рф, керівники російських банків.

Санкції стануть чинними після розгляду та винесення рішення Радою національної безпеки і оборони України і введення відповідного рішення РНБО в дію Указом Президента України.

Як повідомлялося, 20 жовтня Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Тоді до санкційного пакету потрапили: Роман Абрамович, Леонід Лебедєв, генеральний директор телекомпанії “Перший канал” Костянтин Ернст, Тіна Канделакі, Ігор Путін, Аліна Кабаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-