Чеські міністри наступного тижня вирушать до Києва – про що говоритимуть

Чеські міністри наступного тижня вирушать до Києва – про що говоритимуть

Укрінформ
Міністри чеського уряду під час візиту до Києва в понеділок, 31 жовтня, обговорять післявоєнну відбудову України та питання, пов'язані з українськими біженцями на території Чехії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Radio Prague International.

Як зазначається, у зв'язку з триваючим російським військовим вторгненням в Україну спільне засідання двох кабінетів супроводжується суворими заходами безпеки. Наразі адміністрація чеського уряду не оприлюднила точний склад делегації, до якої, ймовірно, увійдуть шість міністрів. Подробиці про спосіб транспортування і точний час від'їзду міністрів із Чехії не повідомлятимуться.

Читайте також: Чехія закликає створити міжнародний трибунал щодо злочинів рф в Україні

До Києва вирушить приблизно третина уряду Петра Фіали. Згідно з більш ранніми заявами прем'єра, вибір, крім іншого, залежав від вимог української сторони щодо предмета переговорів. За повідомленням газети Blesk, до складу делегації мають, імовірно, увійти міністр внутрішніх справ Віт Ракушан, міністр фінансів Збинек Станюра, міністр закордонних справ Ян Ліпавський і міністр оборони Яна Чернохова.

В аналогічному форматі уряд Чехії регулярно веде переговори з партнерами з Польщі, Словаччини та Ізраїлю.

Читайте також: Чехія закрила в'їзд російським туристам з 25 жовтня

"Ми продовжимо консультації, які з прем'єр-міністром провели під час наших візитів до Києва. Під час зустрічі ми обговоримо участь чеських неурядових організацій і компаній у післявоєнному відновленні України, а також підтримку інтеграції до ЄС", - заявив раніше Ян Ліпавський.

Тиждень тому Збинек Станюра заявив, що крім допомоги Києву темою зустрічі стане можливий приїзд до Чехії чергових українських біженців.

Читайте також: Чехія підготувала новий оборонний пакет для України

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Чехія експортувала в Україну військову техніку на майже два мільярди доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-