Момент для переговорів між Україною та рф має визначати Зеленський – Білий дім

Момент для переговорів між Україною та рф має визначати Зеленський – Білий дім

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський як обраний лідер має визначати момент та умови для ведення переговорів із росією – від імені народу України.

Про це заявив у четвер під час брифінгу для журналістів у Вашингтоні координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо та коли прийде час вести переговори про мир – має бути рішенням президента Зеленського робити це, і (вести діалог – ред.) на його умовах. Він є Президентом України, суверенної держави», - наголосив представник Білого дому.

Читайте також: путін через президента Гвінеї-Бісау передав пропозицію про переговори - Зеленський прокоментував

Кірбі підкреслив, що коли настане час вести переговори, президент Зеленський, якого обрав народ України, говоритиме від його імені.

«Він (Президент України – ред.) має визначати, якою повинний бути успіх, він має визначати, як повинна виглядати перемога, і він має визначати, коли настане час для переговорів», - зауважив Кірбі.

Читайте також: Що стоїть за нав’язливими пропозиціями Кремля про переговори

З іншого боку, за його словами, путін демонструє протилежну своїм же заявам позицію. Він не зацікавлений у діалозі з президентом Зеленським та лише вдається до ескалації у війні з Україною.

Що стосується ролі США у можливому діалозі між москвою і Києвом, Кірбі підкреслив: «Ми від самого початку говорили: нічого про Україну без України».

Читайте також: Міністр оборони Румунії подав у відставку після суперечливої заяви про мир в Україні

Як повідомлялося, у четвер кремлівський лідер путін заявив, що росія, начебто, готова вирішувати зі США будь-які питання, пов’язані з відновленням стратегічної стабільності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-