Міністр оборони Румунії подав у відставку після суперечливої заяви про мир в Україні

Міністр оборони Румунії подав у відставку після суперечливої заяви про мир в Україні

Укрінформ
Міністр оборони Румунії Василе Динку подав у відставку після того як заявив, що переговори з росією можуть бути єдиним шансом на мир в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Romania-Insider.

«Я вважаю за необхідне піти з цієї посади, щоб жодним чином не завдавати шкоди процесам прийняття рішень і програмам, які вимагають плавності вздовж усього ланцюга командування, і не блокувати низку проєктів, абсолютно необхідних для оптимального функціонування міністерства, національної оборони та румунської армії», - сказав Динку.

Нещодавно глава Міноборони Румунії заявив, що «переговори з росією можуть бути єдиним шансом для миру в Україні».

Читайте також: США перекинули елітний десантний підрозділ до кордону Румунії з Україною

У відповідь декілька високопосадовців, у тому числі президент країни Клаус Йоганніс розкритикували Динку за суперечливий коментар щодо сусідньої України.

Ба більше, румунський президент порадив Динку «частіше читати повідомлення в пресі, щоб дізнатися позицію Румунії, адже Україна сама вирішує, як вести переговори».

Прем'єр-міністр Ніколае Чуке також додав, що ці заяви Динку не відображають офіційну позицію Румунії, і що він поговорить з міністром оборони.

Читайте також: Світ має допомогти Україні не лише захиститися від рф, а й відбудуватися - Шольц

Як повідомляв Укрінформ, експрем’єр-міністр Литви, депутат Європарламенту Андрюс Кубілюс на міжнародній конференції в Берліні з питань злочинів рф в Україні заявив, що путін заслуговує на трибунал, а не місце за столом переговорів.

Фото: G4Media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-