Посольство України в Латвії висловило незгоду з поширенням пропаганди рф на телеканалі «Дождь»

Посольство України в Латвії висловило незгоду з поширенням пропаганди рф на телеканалі «Дождь»

Укрінформ
Посольство України в Латвії висловило категоричну незгоду із пропагандою кремля, що пролунала в ефірі телеканалу «Дождь», зокрема маніпулятивною постановкою на один щабель країни - жертви агресії та країни-агресора, нав’язуванням уявлення про «однакову винуватість та відповідальність обох сторін».

Заява посольства оприлюднена на його сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Українське дипломатичне представництво звернуло увагу на те, що в ефірі програми «Здесь и сейчас» від 26 жовтня «так званий експерт з країни-терориста росії А.Сєрєнко дозволив собі поширення російської пропаганди щодо війни проти України за повної відсутності реакції з боку ведучого».

Читайте також: Спікерка парламенту Латвії закликала колег створювати групи підтримки Кримської платформи

За словами дипломатів, обговорюючи тему участі громадян третіх країн у терористичній війні рф проти України, «експерт», зокрема, назвав війну «в першу чергу, просто бізнесом, при чому – з обох сторін», наголосив, що в рамках цього «бізнесу» «по обидві боки фронту є мисливці за головами, які намагаються вербувати найманців», оцінив ситуацію як таку, в якій «нема хороших і поганих».

Посольство нагадало про юридичні засади участі у збройному опорі агресору бійців Інтернаціонального легіону територіальної оборони України, який був офіційно утворений 27 лютого. Українські дипломати підкреслюють, що це стало «нічим іншим, як реакцією на плани кремлівських злочинців фізично знищити український народ та його державність, а разом із ними і світовий порядок, заснований на міжнародному праві».

«Висловлюємо жаль, що в умовах люб’язно наданого їм в Латвії притулку та можливості об’єктивно і відверто висвітлювати злочинну неспровоковану війну росії проти України журналісти каналу “Дождь”, які стверджують, що були змушені тікати від переслідувань російського диктаторського режиму, що вони не асоціюють себе з ним та є носіями “цінностей”, протилежних до його “скрєп”, продовжують надавати майданчик російським пропагандистам», - заявили у посольстві.

Дипломатичне представництво України в Латвії сподівається, що наведеним фактам і діям буде надано адекватну оцінку. «Зі свого боку Україна за допомогою Латвії та усіх наших партнерів в цивілізованому світі продовжить рішучу боротьбу із тероризмом та пропагандою росії до спільної перемоги над агресором», - заявили у посольстві.

Читайте також: росіяни у Латвії проходитимуть перевірку для продовження посвідки на проживання

Як повідомлялося, Служба державної безпеки Латвії поінформувала вищих посадових осіб країни про ризики, пов'язані з роботою дедалі більшої кількості російських медіакомпаній на території Латвії.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну латвійська Національна рада з електронних ЗМІ припинила мовлення в країні багатьох російських та білоруських телеканалів.

Незалежний телеканал «Дождь», який припинив свою діяльність у росії, продовжує роботу в Ризі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-