Японія засудила російські ракетні напади на Україну та ядерний шантаж

Японія засудила російські ракетні напади на Україну та ядерний шантаж

Укрінформ
Японія засуджує російські ракетні напади на цивільну інфраструктуру та людей у різних частинах України так само як і ядерний шантаж.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда сказав у вівторок у Берліні на Міжнародній конференції експертів з відновлення України, що відбувається під егідою Німецького головування G7 та Європейської комісії.

“Японія засуджує російські ракетні напади на цивільну інфраструктуру, на людей у різних частинах України, так само як і ядерний шантаж. І це не можна виправдати нічим. Дуже важливо, щоб ми всі разом підтримували Україну, а також підтримували санкції проти росії”, - наголосив він.

Читайте також: Відбудова України потребує €350 мільярдів та міжнародної координації – фон дер Ляєн

Кісіда зазначив, що всі країни, які братимуть участь, та інституції, які будуть залучені, повинні мати загальну спільну концепцію: “Це має бути прозорий і справедливий процес, який враховуватиме всі міжнародні правила”.

А ще запевнив, що разом із допомогою біженцям, медичній інфраструктурі та допомогою продовольством Японія підтримує український уряд у підготовці до зими. Зокрема, надає прилади для опалення, генератори.

Прем’єр-міністр Японії також зазначив, що Японія готова поділитися своїм досвідом, який отримала після руйнівного землетрусу 2011 року. І наголосив, що Японія й надалі підтримуватиме Україну.

Читайте також: Прем’єр Японії: Підтримка від України у питанні Північних територій – важлива

“Наступного року Японія головуватиме у G7, і ми хочемо зробити свій внесок у швидке відновлення миру та відновлення України. Японія робитиме все, що залежить від неї, щоб позитивно вплинути на цей процес”, - сказав він.

Як повідомлялося, 25 жовтня у Берліні відбувається Міжнародна конференція експертів з відновлення України, яка залучила найкращих фахівців з усього світу. Ці експерти мають представити стратегію повоєнної відбудови України, яка стане основою для конкретних програм з реконструкції та відновлення України за участю міжнародного співтовариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-