Прем’єр Японії: Підтримка від України у питанні Північних територій – важлива

Прем’єр Японії: Підтримка від України у питанні Північних територій – важлива

Укрінформ
Для Японії є важливими розуміння і підтримка її позиції щодо Північних територій від України.

Про це в понеділок заявив прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда, відповідаючи на запитання опозиційного члена японського парламенту під час засідання Комітету з питань бюджету.

«Те, що ми отримуємо розуміння та підтримки позиції Японії від багатьох країн, включаючи Україну, я вважаю, є важливим”, – зазначив Кішіда.

Крім того, він висловив думку, що уряд Японії продовжуватиме політику, спрямовану на розв’язання територіальних питань та укладення мирного договору з росією, попри складне становище японських-російських відносин через нинішню війну в Україні.

Читайте також: Рада визнала Ічкерію тимчасово окупованою російською федерацією

Як повідомлялося, Верховна Рада України 7 жовтня ухвалила звернення до міжнародної спільноти щодо Північних територій Японії, спрямоване на недопущення толерування пов'язаних з окупацією питань та привернення уваги на міжнародному рівні до необхідності підтримки суверенних територій Японії та прискорення фактичної реалізації домовленостей 1956 року.

Президент Володимир Зеленський своїм Указом визнав Північні території Японії окупованими Росією і доручив Кабінету Міністрів у своїй діяльності виходити з позиції, що Північні території є невіддільною частиною суверенної території Японії.

Міністерство закордонних справ України 8 жовтня оприлюднило заяву, в якій зазначається, що Указ Президента України про підтвердження поваги до суверенітету й територіальної цілісності Японії включно з її Північними територіями та ухвалення відповідного звернення ВР підтверджують відданість Української держави принципам та нормам міжнародного права.

Як роз’яснив редактор японськомовної версії сайту Укрінформу Такаші Хірано, Японія не вважає свої Північні території, зокрема Еторофу, Кунаширі, Шикотан і Хабомаї, частиною Курильських островів, тому казати "Курили – це Японія" неправильно.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-