Грузія засуджує агресію рф і незаконну анексію чотирьох областей України

Грузія засуджує агресію рф і незаконну анексію чотирьох областей України

Кримська платформа
Укрінформ
Грузія солідарна з Україною у її протидії російській агресії і не дозволить використати свою територію, щоб послабити ефект, аби обійти запроваджені проти росії санкції.

Про це заявив спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі під час виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми засуджуємо російську агресію і спробу незаконної анексії чотирьох областей України. … Ми висловлюємо солідарність з Україною та всіма міжнародними організаціями і будемо продовжувати робити це в майбутньому. Грузія не дозволить використовувати свою територію для того, щоб послабити ефект, аби обійти санкції проти росії», - сказав Папуашвілі.

Читайте також: Словацький парламентарій запевняє, що Європа не залишить Україну саму у війні проти рф

Він зазначив, що росія повинна поважати територіальну цілісність і суверенітет України, світова спільнота має відстоювати фундаментальні принципи міжнародного права, порушення яких може призвести до руйнування міжнародного порядку.

«Грузинська підтримка України є безумовною і безстроковою. Ми солідарні з народом України. Грузія теж зазнала атаки з боку росії, і наші історичні регіони є окупованими росією вже тривалий час. Але ми не відступимося від нашої підтримки України», - запевнив спікер парламенту Грузії.

Читайте також: Спікерка парламенту Латвії закликала колег створювати групи підтримки Кримської платформи

Як повідомлялося, у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. Напередодні у Загребі, в межах саміту, було проведено експертну дискусію з проблем деокупації Криму, загальної ситуації з правами людини на окупованих територіях.

Фото: sowa.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-