Спільні зусилля України та демократичного світу ведуть до поразки рф – спікер парламенту Естонії

Спільні зусилля України та демократичного світу ведуть до поразки рф – спікер парламенту Естонії

Укрінформ
Голова парламенту Естонії Юрі Ратас зазначив, що спільні зусилля України та всього демократичного світу призведуть до невдачі російської відкритої агресії та перемоги правосуддя і миру.

Про це він сказав на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна сильна, весь демократичний світ – сильний. Якщо ми працюємо разом, я впевнений, що російська відкрита агресія зазнає невдачі. Демократія, правосуддя і мир переможуть», - сказав Ратас.

Він також нагадав, що з 2014 року росія лише розширювала свою агресію проти України, але зараз - критично важливий момент. «Важливо, щоб ми всі були об’єднані. Ми маємо продовжувати піднімати вартість цієї агресії для росії. Ми маємо збільшувати гуманітарну допомогу для України. А також підтримувати український народ у післявоєнній реконструкції», - підкреслив спікер парламенту Естонії.

Він також зазначив, що спільне завдання демократичного світу полягає в тому, щоб притягнути тих, хто скоював злочини проти людяності та злочини геноциду, до кримінальної відповідальності. При цьому, оскільки Міжнародний кримінальний суд не має юрисдикції щодо злочину агресії, то, за словами Ратаса, «треба забезпечити Спеціальний трибунал щодо цього».

Читайте також: Чехія закликає створити міжнародний трибунал щодо злочинів рф в Україні

«Шановні, друзі з України, ми з вами сьогодні, ми будемо з вами завтра. І ми ніколи не покинемо Україну», - резюмував естонський політик.

Як повідомляв Укрінформ, 24 – 25 жовтня у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Фото: 24tv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-