Війна рф проти України спрямована і проти наших цінностей – спікер парламенту Австрії

Війна рф проти України спрямована і проти наших цінностей – спікер парламенту Австрії

Укрінформ
Президент Національної ради Австрії Вольфганг Соботка наголосив, що агресивна війна росії проти України є також війною проти демократичних цінностей та міжнародного права.

Як передає кореспондент Укрінформу, про спікер нижньої палати австрійського парламенту заявив під час виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи.

"російська війна, агресія проти України – це війна проти наших демократичних цінностей", - підкреслив Соботка.

У своєму виступі він вказав на важливість проведення парламентського саміту Кримської платформи, що є "важливою ініціативою та сильним сигналом щодо невизнання окупації Криму у 2014 році росією". За словами Соботки, міжнародна парламентська спільнота "може зробити серйозний вклад у цю платформу".

Читайте також: Лише перемога України та звільнення Криму зупинять подальші злочини москвиЧубаров

На цьому тлі президент Національної ради Австрії вказав на зроблені раніше рядом парламентських інституцій та організацій важливі сигнали про необхідність продовження підтримки України. "У будь-який спосіб і на всіх рівнях парламенти мають продовжувати заявляти про те, що потрібно продовжувати допомагати Україні", - додав він.

Соботка заявив, що Австрія є "нейтральною країною з точки зору військового виміру", однак країна ніколи не була політично нейтральною, "коли справа заходить про повагу до міжнародного права та територіальної цілісності".

"Ми засуджуємо анексією росією Криму у 2014 році та агресію проти України. Війна росії проти України – це небезпека для усієї міжнародної спільноти та міжнародного порядку", - наголосив він.

Президент Національної ради Австрії назвав "неприйнятним" нову ескалацію війни з боку рф, проведення нею псевдореферендумів на тимчасово окупованих українських територіях, ядерні погрози та звірства, які здійснює російська сторона щодо українського населення.

"Важливо розуміти, що Україна бореться не лише за свій суверенітет. Україна відстоює міжнародне право та цінності", - заявив Соботка.

Як повідомляв Укрінформ, 24-25 жовтня у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-