Платформа для донорів із відбудови України має бути інклюзивною і прозорою – Шольц

Платформа для донорів із відбудови України має бути інклюзивною і прозорою – Шольц

Укрінформ
Платформа для міжнародних донорів із фінансування тривалої відбудови України має бути інклюзивною і прозорою.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції в рамках Міжнародної експертної конференції з питань відновлення, реконструкції та модернізації України у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для мене важливо, щоб ми говорили і про архітектуру відновлення України, щоб ми разом з нашими партнерами в «Групі семи», в ЄС, з підтримкою міжнародних організацій могли закласти фундамент для інклюзивної і прозорої платформи донорів. Через цю спільну платформу треба скоординувати процес відновлення. Це було б центральним інструментом для співробітництва і керування європейської підтримки, це треба дуже добре скоординувати», - сказав він.

Читайте також: Шольц оголосив про «план Маршалла XXI століття» для відбудови України

Шольц також наголосив на необхідності координованих зусиль, щоб фінансувати відновлення України, яке вимагає внесків публічного і приватного сектору та всіх міжнародних партнерів.

На переконання канцлера Німеччини, важливо, щоб Україна могла опиратися на такі фінансові структури також через 15 років та «підтримувати своє відновлення».

Як повідомлялося, Шольц заявив, що відбудова України буде "планом Маршалла XXI століття" і можливістю для побудови більш стійкої та міцної країни.

Також Президент Володимир Зеленський наполягає на заснуванні «фінансового Рамштайну» для підтримки фінансової стабільності України та відновлення зруйнованої російськими військами інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-