ЄС не дозволить росії паралізувати Україну терористичними атаками – фон дер Ляєн

ЄС не дозволить росії паралізувати Україну терористичними атаками – фон дер Ляєн

Укрінформ
росія через поразки на полі бою вдається до суцільних актів терору проти мирного населення з метою паралізувати всю Україну, але Європа не дозволить країні-агресору це зробити.

Про це сьогодні у Берліні під час виступу на Міжнародній конференції експертів з відновлення України, що відбувається під егідою Німецького головування G7 та Європейської комісії, заявила президентка цієї ключової європейської інституції Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна потребує швидкої допомоги просто зараз, в той час, як ми говоримо. Особливо з огляду на те, що росія навмисно веде цілеспрямовані атаки проти цивільної інфраструктури із дуже чіткою метою – позбавити чоловіків, жінок і дітей води, електрики, обігріву в умовах, коли наближається зима. Це акт суцільного терору. росія намагається паралізувати Україну. Але ми не дозволимо, щоб це трапилося», - наголосила очільниця Єврокомісії.

Вона нагадала, що наразі в самій Україні знаходяться близько 11 мільйонів вимушено переміщених осіб, які потребують притулку, доступу до тепла, води та електрики, до освіти для дітей. Тож ЄС докладає зусиль для термінового відновлення домівок і шкіл, як і життєво важливої інфраструктури вже просто зараз.

Читайте також: Єврокомісія анонсувала Берлінську конференцію експертів з відновлення України

«Як Європейська комісія ми оголосили про підтримку зусиль з негайного усунення шкоди, що була завдана школам України, для відновлення електропостачання та інфраструктури. Через Механізм цивільного захисту ЄС ми вже надали намети та 600 тисяч предметів для облаштування притулків, але ми всі знаємо, що має бути зроблено більше. Але на цьому етапі швидкої допомоги важливо забезпечити, щоб життя в Україні могло продовжуватися», - підкреслила фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, сьогодні, 25 жовтня, у Берліні відбувається Міжнародна конференція експертів з відновлення України, яка залучила найкращих фахівців з усього світу. Ці експерти мають представити стратегію повоєнної відбудови України, яка стане основою для конкретних програм з реконструкції та відновлення України за участю міжнародного співтовариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-