Єврокомісія анонсувала Берлінську конференцію експертів з відновлення України

Єврокомісія анонсувала Берлінську конференцію експертів з відновлення України

Укрінформ
В Єврокомісії анонсували міжнародну конференцію експертів з відновлення України, яка відбудеться завтра в Берліні під егідою німецького головування G7 та Європейської комісії.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Єврокомісії.

«Завтра президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та канцлер Олаф Шольц як керівник німецького головування в G7 спільно проведуть у Берліні Міжнародну конференцію експертів з відновлення, відбудови та модернізації України. Ця конференція стане ще одним важливим кроком у серії глобальних подій, що демонструють непохитну підтримку України з боку Європейської комісії та міжнародного співтовариства перед фактом неспровокованої та нічим невиправданої агресивної війни», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Світ має допомогти Україні не лише захиститися від рф, а й відбудуватися - Шольц

Як зазначається, Єврокомісія та міжнародне співтовариство продовжуватимуть підтримувати Україну також у питаннях, що виходять за межі її негайних потреб, та допомагатимуть їй на шляху до вступу в Європейський Союз.

Конференція, що відбудеться завтра, 25 жовтня, у Берліні, об’єднає відомих експертів світового рівня з різних дисциплін та сфер, міжнародні організації, офіційних осіб високого рівня від урядів, представників аналітичних структур та академічних кіл, представників громадянського суспільства та громадського сектору, а також представників уряду України.

«Дискусії, що будуть проведені під час конференції, сприятимуть уточненню глобальних зусиль на шляху до «зеленого», стабільного, заможного та демократичного майбутнього України. Цілеспрямовані рекомендації фахівців будуть оприлюднені на сайті Міжнародної конференції експертів як вихідний документ. Ці рекомендації будуть використані для двосторонніх, європейських, багатосторонніх переговорів з українськими партнерами», - йдеться в оприлюдненій інформації.

Як повідомлялося, Єврокомісія вперше запропонувала створити міжнародну платформу з відновлення України 18 травня поточного року. Ця ідея була підтримана урядом Німеччини, яка наразі головує в «Групі семи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-