Статут ООН має працювати для миру, і українці досягають цього боротьбою - Президент

Статут ООН має працювати для миру, і українці досягають цього боротьбою - Президент

Укрінформ
Статут Організації Об'єднаних Націй має працювати для підтримки миру і міжнародного правопорядку - зокрема цього українці досягають боротьбою проти російської збройної агресії.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

Глава держави нагадав, що 24 жовтня у світі відзначається День ООН. Саме цього дня в 1945 році набрав чинності Статут Організації Об'єднаних Націй - один з базових документів, який має працювати для підтримання миру й міжнародного правопорядку.

"Має працювати. І працюватиме. Зокрема й цього ми досягаємо нашою боротьбою проти незаконної та неспровокованої російської збройної агресії. Кожен і кожна, хто намагається повернути мир для України, бореться й за те, щоб мир і безпека були можливі для всіх інших народів на землі", - сказав Президент.

Зеленський висловив подяку Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу за співпрацю і за те, що він справді на захисті Статуту ООН та глобального миру.

"Ми вже досягли хороших результатів разом – це і звільнення наших полонених, яких утримували в росії, це й експортна зернова ініціатива, яка дає змогу зняти гостроту продовольчої кризи у світі, це й різнопланова співпраця у структурах ООН. Дякую за сприяння в усьому цьому! І вірю, що зможемо досягнути ще більшого", - наголосив глава держави.

Читайте також: Президент: Ми відстояли незалежність України, і росії цього вже не змінити

Президент також висловив вдячність усім, хто воює й працює заради України.

Як повідомлялося, Україна вважає створення міжнародного трибуналу для притягнення російської федерації до відповідальності за злочини проти українців одним із найважливіших нинішніх завдань та розраховує на підтримку відповідної резолюції ООН у листопаді.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-