В ОП прагнуть, аби ООН ухвалила резолюцію про спецтрибунал для росії у листопаді

В ОП прагнуть, аби ООН ухвалила резолюцію про спецтрибунал для росії у листопаді

Кримська платформа
Укрінформ
Україна вважає створення міжнародного трибуналу для притягнення російської федерації до відповідальності за злочини проти українців одним із найважливіших нинішніх завдань та розраховує на підтримку відповідної резолюції ООН у листопаді.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква під час дискусійної програми в рамках першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми працюватимемо з Генеральною Асамблеєю ООН і, звичайно, Радою Безпеки. Ми готуємо резолюцію і сподіваємось, що в листопаді резолюція отримає підтримку», - сказав він.

За його словами, створення міжнародного спеціального трибуналу зараз найважливіше завдання, і Президент України та інші посадовці під час зустрічей та розмов з іноземними колегами постійно порушують це питання.

Також заступник очільника ОП розповів, що іноземних послів в Україні було ознайомлено з моделлю можливого майбутнього багатостороннього договору щодо створення спецтрибуналу, робота триває.

Жовква підкреслив, що всі російські злочинці мають бути притягнуті до відповідальності, тому українська сторона дослідила різні способи покарання винних – працюють внутрішні суди, Міжнародний кримінальний суд.

У контексті МКС він подякував всім країнам, які надають допомогу для збору доказів злочинів рф – надають лабораторії, експертів, фінансування тощо.

Як повідомляв Укрінформ, 24-25 жовтня у хорватському Загребі відбувається перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Читайте також: Коли і як буде створено спецтрибунал для путіна

Президент Володимир Зеленський 22 вересня утворив робочу групу на чолі з керівником свого Офісу Андрієм Єрмаком, яка займатиметься опрацюванням питання створення спеціального міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

Посол із особливих доручень Міністерства закордонних справ Антон Кориневич пояснив, що Україна опрацьовує кілька варіантів створення Спеціального трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в агресії проти України, однак його мандат стосуватиметься злочину агресії, який почався ще з тимчасової окупації росією Криму наприкінці лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-