Берлін і Париж перенесли дату двосторонньої зустрічі на рівні урядів через розбіжності - ЗМІ

Берлін і Париж перенесли дату двосторонньої зустрічі на рівні урядів через розбіжності - ЗМІ

Укрінформ
Керівництво ФРН та Франції спільно вирішило відкласти до січня 2023 року засідання Ради міністрів двох країн, яке було заплановане на наступний тиждень.

Як пише Euractiv, про це журналістам у середу повідомив речник німецького уряду, передає Укрінформ.

Зазначається, що на додаток до проблем із розкладом, речник посилався на “постійну потребу в координації”, щоб виправдати цю відстрочку. Є “цілий ряд різних питань”, щодо яких обидва уряди “не змогли знайти спільну позицію”, додав він.

Видання зауважує, що кілька важливих політичних питань нещодавно вбили клин між Берліном і Парижем, які зазвичай люблять підкреслювати свою тісну франко-німецьку дружбу.

Нещодавно національний пакет допомоги у 200 мільярдів євро, представлений урядом Олафа Шольца для пом’якшення удару високих цін на енергоносії в Німеччині, викликав сильну критику з боку інших країн ЄС. Особливо це стосується Франції, яка засудила ізольовані дії Берліна.

Щодо енергетичної політики, дотримання Німеччиною свого плану щодо поступової відмови від ядерної енергетики викликало здивування у Франції, тоді як у Берліні зростало розчарування через відмову Єлисейського палацу підтримати проєкт газопроводу Midcat, який дозволить транспортувати газ з узбережжя Іспанії до Європи.

Відтермінування засідання Ради міністрів в останню хвилину є ще більш помітним, оскільки Франція та Німеччина зобов’язалися проводити засідання двох повних кабінетів міністрів раз на рік у рамках Аахенського договору, що був підписаний президентом Франції Еммануелем Макроном і тодішнім канцлером Німеччини Ангелою Меркель у 2019 році, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Уряд Німеччини схвалив продовження роботи трьох АЕС до 15 квітня

Як повідомлялося, днями президент Франції Макрон заявив про необхідність європейської солідарності з огляду на різке зростання цін на енергоносії, згадавши при цьому прийнятий у Німеччині масштабний план допомоги домогосподарствам і окремим особам, що може призвести до порушення рівноваги в конкуренції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-