Глави урядів Німеччини, Португалії та Іспанії обговорили підтримку України

Глави урядів Німеччини, Португалії та Іспанії обговорили підтримку України

Укрінформ
Федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц у п’ятницю зустрівся зі своїми колегами з Іспанії Педро Санчесом та Португалії Антоніо Костою, з якими обговорив підтримку України.

Про це повідомив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, передає Укрінформ.

«У центрі їхньої дискусії була поточна безпекова ситуація в Європі з огляду на загарбницьку війну росії проти України. Три лідери підтвердили свою повну підтримку України до тих пір, поки це буде необхідно», - зазначив речник.

Крім того, троє лідерів обговорили деякі питання засідання Європейської Ради, яке відбудеться наступного тижня. Ці питання, за словами Гебештрайта, також стосуються наслідків російського вторгнення в Україну, а саме енергетичних та економічних питань, а також зміни клімату.

Глави урядів 3 західноєвропейських держав погодилися з важливістю термінових спільних європейських відповідей на виклики, пов'язані з високими цінами на енергоносії, зазначив речник.

Читайте також: Зеленський закликав Європу позбутися страху перед путіним

Шольц, Коста і Санчес підкреслили важливість диверсифікації джерел енергії для забезпечення безпеки постачання в Європі. У цьому контексті вони наголосили на важливості прискорення будівництва міжконекторів у межах ЄС, у тому числі газової інфраструктури, здатної використовувати екологічно чистий водень, і домовилися спільно працювати над цим питанням.

Нагадаємо, засідання Ради ЄС відбудеться 20-21 жовтня в Брюсселі.

Фото з сайту rnd.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-