Зеленський закликав Європу позбутися страху перед путіним

Зеленський закликав Європу позбутися страху перед путіним

Укрінформ
Війна в Україні увійшла у нову фазу, на якій Європа врешті решт має позбутися страху перед росією.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю для тележурналу німецького каналу ZDF, передає Укрінформ.

«Європа ще не позбулася свого страху перед росією», - констатував Зеленський. Він дорікнув, що Європа досі оглядається на те, як би на це, або це відреагували росіяни, що скаже путін тощо.

Читайте також: Це не просто слова і політика: Зеленський пояснив, чому важливо визнати рф державою-терористом

Коментуючи ризик використання путіним ядерної зброї, Зеленський визнав, що такий ризик є, але підкреслив, що путін використовуватиме ядерну зброю лише в тому випадку, «якщо добре знатиме, що для нього не буде жодних наслідків після застосування». Європа, заявив Президент, не повинна дозволити себе шантажувати, а отже, не повинна проявляти слабкість до російського керівництва. Завдання всієї Європи, порадив український лідер, - показати путіну, що з ним ніхто не буде говорити і він залишиться ізольованим. Тоді б і російське суспільство зрозуміло, що обрали президентом людину, яка погрожує всім ядерною зброєю.

Український Президент розповів, що після ракетної атаки 10 жовтня йому відразу зателефонували понад десять голів держав і урядів країн найближчих партнерів, серед яких канцлер ФРН Олаф Шольц.

Читайте також: Захист українського неба цьогоріч стане кроком до завершення війни - Зеленський

Зеленський загалом високо оцінив німецьку допомогу, але зауважив, що Україна «довго стукала в німецькі двері та вікна, щоб нас чули».

Говорячи про переговори з москвою, Зеленський заявив, що «ми маємо справу з неадекватними людьми», з терористами, які самі не знають, чого хочуть, тож вести перемовини з цим керівництвом немає сенсу.

Глава держави також нагадав про незаконну «анексію» Криму, за яку Росія отримала від світу лише дуже поверхневі, «вітринні» санкції, після чого путін розширив агресію на схід, а згодом розпочав і повномасштабне вторгнення до України.

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська асамблея Ради Європи за результатами термінових дебатів на тему: “Нове загострення агресії російської федерації проти України” ухвалила резолюцію, у якій оголосила режим рф “терористичним”.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-