Міжнародний трибунал для рф: депутатка анонсує фінальний варіант документа у грудні-січні

Міжнародний трибунал для рф: депутатка анонсує фінальний варіант документа у грудні-січні

Укрінформ
Фінальний варіант документа щодо створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії проти України може бути напрацьовано в грудні-січні.

Про це голова Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, народна депутатка від парламентської фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева розповіла під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

За її словами, трибунал скоріше за все базуватиметься в місті Гаага (Нідерланди). До його складу входитимуть 70-80% міжнародних прокурорів, а також українські прокурори.

Мезенцева зауважила, що є два сценарії напрацювання формату роботи трибуналу: "Або ми беремо групу країн, яка є країнами-засновницями, і вже на цю структуру нанизуємо кожну країну по двосторонньому договору, або ми беремо, наприклад, майданчик Ради Європи, де є 45 країн, або ми беремо ще ширший майданчик – ООН, але це буде важче".

Депутатка уточнила, що формат наразі визначається. Водночас робоча версія самого документа щодо створення трибуналу вже готова. "Ми доповнюємо (цю версію – ред.), змінюємо відповідно до рекомендацій наших партнерів", – додала Мезенцева.

"Думаю, грудень-січень вийдемо вже на фінальний варіант цього документа", – підсумувала політик.

Читайте також: ПАРЄ дала сигнал світові, що з росією немає про що говорити - Зеленський

Як повідомлялося, напередодні Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, якою визнала чинний російський режим терористи, а також закликала прискорити створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-