ПАРЄ дала сигнал світові, що з росією немає про що говорити - Зеленський

ПАРЄ дала сигнал світові, що з росією немає про що говорити - Зеленський

Відео
Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи, яка ухвалила резолюцію про визнання російського режиму терористичним, дала сигнал світові, що з росією немає про що говорити.

Про це сказав у відеозверненні  Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Маємо й потужний відгук від ПАРЄ – це перша міжнародна організація, яка визначила наявний у росії режим як терористичний. Дуже важливо, що це політичний сигнал. Сигнал усім державам – членам Ради Європи і усім державам світу, що з цією терористичною групою, яка привласнила собі росію і розвʼязала найстрашнішу за 80 років війну в Європі, – немає про що говорити. Терору треба відповідати силою – на всіх рівнях. І на полі бою, і санкціями, і юридично”, - наголосив він.

Президент додав, що буде створено спеціальний трибунал, на якому судитимуть винних у злочині агресії проти України, а а також буде забезпечено роботу спеціального компенсаційного механізму – щоб росія своїми активами відповіла за цю війну.

Як повідомлялося, ПАРЄ за результатами термінових дебатів на тему “Нове загострення агресії російської федерації проти України” ухвалила резолюцію, у якій оголосила режим рф терористичним. Зі 100 депутатів “за” проголосували 99, один утримався.

До проєкту резолюції було прийнято поправку з голосу, в якій зазначається: “Оголосити нинішній режим російської федерації терористичним”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-