Рада закликає парламенти Європи визнати росію державою-терористом - за прикладом ПАРЄ

Рада закликає парламенти Європи визнати росію державою-терористом - за прикладом ПАРЄ

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук висловив сподівання, що всі країни Ради Європи визнають режим російської федерації терористичним.

Про це він заявив в ефірі телемарафону, коментуючи рішення Парламентської асамблеї Ради Європи щодо визнання російського режиму терористичним, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Стефанчук нагадав, що український парламент визнав росію державою-терористкою та закликав міжнародну спільноту до аналогічних дій. "Нам приємно, що ПАРЄ дослухалась до цього", – підкреслив Голова ВР.

Спікер подякував делегації Верховної Ради в ПАРЄ, яка, за його словами, доклала максимум зусиль, аби відповідна резолюція була ухвалена.

Читайте також: Перший крок зроблений: Шмигаль відреагував на резолюцію ПАРЄ

"Ця підтримка, яку ми отримали в ПАРЄ, є надзвичайно важливою для подальшого перебігу подій. Тому що в Парламентській асамблеї Ради Європи представлені представники всіх парламентів країн Ради Європи, а це означає, що воно має спуститися на рівень парламентів окремих країн. Я дуже сподіваюсь, що такі рішення також будуть ухвалені і в цих парламентах. Це рішення є першим, тому воно є надзвичайно важливим. І я дуже сподіваюсь на підтримку такого рішення і в інших країнах, які входять до Ради Європи", – резюмував Стефанчук.

Читайте також: Резолюція ПАРЄ закликає прискорити створення Міжнародного трибуналу для росії

Верховна Рада України закликає парламенти країн Європи визнати росію державою-терористом за прикладом рішення Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це у Фейсбуці написала заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

"Ще одна поразка росії на міжнародній арені та успішний результат роботи делегації Верховної Ради України у ПАРЄ! Парламентська асамблея Ради Європи одностайно ухвалила резолюцію "Подальша ескалація агресії російської федерації проти України", в якій визнала росію терористичним режимом та закликала надати Україні системи ППО. Верховна Рада України закликає усі національні парламенти країн вільної Європи ухвалити аналогічні рішення та визнати росію державою-терористом!" - заявила Кондратюк.

Також вона подякувала учасникам делегації та депутатам асамблеї, які підримали резолюцію.

Читайте також: Потужний сигнал росії, що покарання неминуче: Зеленський вітає резолюцію ПАРЄ

"Дякуємо нашій парламентській делегації та усім депутатам ПАРЄ, які підтримали цю важливу резолюцію! Фактично вперше міжнародна організація офіційно визнає давно очевидну суть нинішнього російського режиму. Це перемога цінностей верховенства права і прав людини, які цинічно порушуються країною-агресором і терористом росією", - наголосила вона.

Як повідомлялося, Парламентська асамблея Ради Європи за результатами термінових дебатів на тему: “Нове загострення агресії російської федерації проти України” ухвалила резолюцію, у якій оголосила режим рф терористичним. Із 100 депутатів ПАРЄ “за” проголосували 99, “проти” - 0, “утримався” - 1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-