Швейцарія запровадила нові санкції щодо рф через псевдореферендуми

Швейцарія запровадила нові санкції щодо рф через псевдореферендуми

Укрінформ
У Швейцарії схвалили внесення до санкційного списку понад 30 фізичних та юридичних осіб з рф у зв’язку зі спробою незаконної анексії росією частини території України.

Таке рішення ухвалив голова Федерального департаменту з питань економіки, освіти та досліджень (EAER), передає Укрінформ із посиланням на пресреліз Федеральної ради Швейцарії. 

«12 жовтня EAER вніс зміни у Додаток 8 до Указу про заходи, пов’язані з ситуацією в Україні: ще 30 осіб підпадають під економічні санкції та заборону на в’їзд, а ще сім організацій підпадають під економічні санкції», - йдеться у заяві.

Зазначається, що ці особи та організації включені у санкційний список через причетність до так званих «референдумів», організованих росією на українських територіях наприкінці вересня. Тепер їхні активи в Швейцарії мають бути заморожені.

Читайте також: Восьмий пакет санкцій ЄС: зашморг на шиї росії затягується - тягнемо ще

EAER також вніс зміни до Указу, відповідно до яких обмеження, які вже застосовуються до окупованих росією територій Донецької та Луганської областей України, тепер також застосовуватимуться до території Запорізької та Херсонської областей, яка тимчасово не перебуває під контролем українського уряду. Зміни набувають чинності 12 жовтня о 18:00.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня в кремлі відбулася нелегітимна церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також тимчасово захоплених армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Читайте також: Зеленський закликає Швейцарію заблокувати російські активи

Міжнародна спільнота законність інсценованого «волевиявлення» не визнала.

За кілька днів путін підписав закони з незаконним рішенням про «прийняття до складу росії» загарбаних територій України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-