Перемога України можлива за трьох умов - Подоляк

Перемога України можлива за трьох умов - Подоляк

Укрінформ
Перемога можлива за трьох умов: українці – мирні жителі і військові – мають зберігати високий моральний дух, як зараз; озброєння має й далі надходити, а російські еліти мають бути покарані ще більше.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю французькій газеті Le Figaro, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Єдиний спосіб виграти цю війну – перестати боятися», – зазначив Подоляк.

На його переконання, масовані обстріли, подібні до тих, які нещодавно пережила Україна, дають змогу президентові держави-агресора утримувати владу у росії. Адже путін брехав, коли казав, що російська армія – друга у світі, а тепер світ побачив, що росія слабка.

Подоляк підкреслив, що для послаблення путіна і його оточення необхідно примножувати тактичні перемоги України.

«Те, що в нас менша чисельність і менше зброї, ми компенсуємо своєю стратегічною перевагою та кращим плануванням. російські елітні солдати вже мертві. російські новобранці погано підготовлені. росія робить ставку лише на артилерію. Ми не шукаємо паритету з нею, а розблоковуємо поле ударом у спину", - зауважив він.

Радник керівника ОП наголосив, що Україні потрібно більше танків і реактивних систем залпового вогню великої дальності.

Читайте також: Подоляк назвав масований обстріл українських міст воєнним злочином у прямому ефірі

"Це математика: кожне надходження зброї прискорює наше відвоювання. Наша перемога можлива лише за трьох умов: українці – мирні жителі і військові – мають зберігати високий моральний дух, як зараз; озброєння має й далі надходити, а російські еліти мають бути покарані ще більше. І ми не повинні слухати проросійських пропагандистів, які зараз говорять про мирні пропозиції. росія намагається виграти час», - підкреслив він.

Подоляк також закликав припинити спекуляції на ядерній темі, адже Україна не є ядерною державою, а якщо росія не дотримуватиметься протоколу в цій сфері, інші ядерні держави мають реагувати відповідно.

«У найближчій перспективі нам потрібно посилити протиповітряну оборону, щоб захистити цивільне населення. А європейці досі гадають: «Чи отримувати українцям зброю?» – зазначив він.

Читайте також: росія хоче не просто лякати, а вбивати українців холодом і голодом — Подоляк

Радник керівника ОП наполягає, що Україна мусить повернути всі свої території, які мала станом на 1991 рік.

«російських воєнних злочинців треба судити не тільки за Україну, а за всі минулі війни: у Грузії, в Сирії та на Донбасі з 2014 року... Перемога України вилікувала б росію від шовінізму, від якого страждає вся Європа», – переконаний він.

Водночас Подоляк звернув увагу на те, що росія у Європі підтримує крайнощі – як украй праві політичні сили, так і вкрай ліві, – а також спричинила енергетичну кризу, від якої потерпає весь регіон.

Читайте також: Україні потрібні системи ППО, MLRS, снаряди більшої дальності - Подоляк

«Якщо Україна зазнає поразки, росія домінуватиме над усією Європою і нав’язуватиме їй свої цінності. Україна показала, що здатна вести війну, але нам потрібна допомога. Час іти до кінця – без страху», – додав радник керівник ОП.

Як повідомлялося, 10 жовтня російська федерація завдала масованих ракетних ударів по території України.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-