Боррель і Кулеба обговорили атаки на українські міста з боку росії

Боррель і Кулеба обговорили атаки на українські міста з боку росії

Укрінформ
Головною темою телефонної розмови між високим представником ЄС Жозепом Боррелем та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою стала варварська атака рф на мирні українські міста, навмисне вбивство цивільного населення та руйнація цивільної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Сьогодні високий представник Жозеп Боррель мав телефонну розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, щоб обговорити останні невибіркові атаки з боку росії. Високий представник ЄС рішуче засудив ці жахливі атаки проти цивільного населення та інфраструктури, які були скоєні росією... Ці варварські та боягузливі атаки по суто цивільній інфраструктурі, включаючи будівлі, вулиці, парки, дитячі майданчики та інші громадські місця, були спрямовані проти цивільних людей, які прямували на роботу або у школи», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, від російських атак постраждав Київ та найбільші міста України, а також Київська, Хмельницька, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Вінницька, Запорізька та Житомирська області.

Високий представник ЄС висловив глибокі співчуття жертвам російської ракетної атаки, їх родинам та усьому народу України.

«Цими атаками росія намагалася завдати максимальної шкоди. Невибіркові атаки проти цивільного населення заборонені відповідно до міжнародного гуманітарного права та дорівнюють воєнному злочину. Високий представник чітко зауважив, що російське політичне та військове керівництво та його посіпаки - режим лукашенка в білорусі, а також всі, хто винні або долучені до цих та інших воєнних злочинів, що скоєні в Україні, будуть притягнуті до відповідальності», - йдеться в інформації.

Зокрема, високий представник ЄС повідомив, що ЄС бачить як режим лукашенка намагається брехливо звинуватити Україну, яка є жертвою агресії, у нібито плануванні атаки на територію білорусі. Такі безпідставні звинувачення є неприйнятними.

«Боррель закликав владу білорусі утримуватися від будь-яких подальших долучень білорусі до цих жорстоких та злочинних дій та негайно припинити використання території білорусі в якості місця для запуску ракет під час атак проти цивільного населення України», - йдеться в інформації.

Високий представник ЄС віддав шану силі, мужності і стійкості народу України в його протистоянні російській агресії та заявив про те, що ЄС солідарний з Україною.

«ЄС продовжуватиме політичну, військову та економічну підтримку України так довго, як це буде необхідно, та в обсягах, які будуть необхідними», - йдеться в офіційному повідомленні ЄС.

Читайте також: ЄС відповість на російські обстріли збільшенням військової допомоги для України - Боррель

Як повідомлялося, російські війська вранці 10 жовтня здійснили численні обстріли цивільних міст практично по всій території України. Ці атаки були спрямовані проти цивільної інфраструктури та мирного населення, вони призвели до численних жертв серед цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-