Байден привітав український Центр громадянських свобод, який став одним із лауреатів Нобелівської премії

Байден привітав український Центр громадянських свобод, який став одним із лауреатів Нобелівської премії

Укрінформ
Президент США Джо Байден привітав лауреатів Нобелівської премії миру 2022 року, якими стали керівник білоруського правозахисного центру «Вясна» Алесь Біляцький, російська правозахисна організація «Меморіал» та українська правозахисна організація «Центр громадянських свобод».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві американського лідера, опублікованій на сайті Білого дому.

«Цьогорічні лауреати Нобелівської премії миру нагадують нам, що навіть у важкі дні війни, на тлі залякування та гноблення, спільне людське прагнення до прав і гідності не може бути знищено. Від імені американського народу я вітаю Алеся Біляцького з білорусі, український «Центр громадянських свобод» і російську організацію «Меморіал» із цією заслуженою відзнакою», - заявив Байден.

Глава Білого дому також відзначив важливу роль Центру громадянських свобод під час російсько-української війни.

«У розпал жорстокої та неспровокованої війни росії проти України, Центр громадянських свобод документує в режимі реального часу військові злочини та звірства, які росія заподіює українському народу» , - зазначив він.

Читайте також: Рада Європи вітає присудження Нобелівської премії миру правозахисникам України, білорусі та рф

Як повідомляв Укрінформ, лауреатами Нобелівської премії миру 2022 року стали керівник білоруського правозахисного центру «Вясна» Алесь Біляцький, російська правозахисна організація «Меморіал» та українська правозахисна організація «Центр громадянських свобод».

Голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук заявила, що рада, що очолюваний нею центр отримав Нобелівську премію миру разом із друзями і партнерами із «Меморіалу» та «Вясни».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-