Рада Європи вітає присудження Нобелівської премії миру правозахисникам України, білорусі та рф

Рада Європи вітає присудження Нобелівської премії миру правозахисникам України, білорусі та рф

Укрінформ
Рада Європи вітає присудження Нобелівської премії миру правозахисникам білорусі, росії та України

Про це йдеться у заяві генеральної секретарки Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, розміщеній на сайті РЄ, передає Укрінформ.

Зазначивши, що Нобелівську премію миру цього року присудили давнім партнерам Ради Європи – Алесю Біляцькому з білорусі, російській правозахисній організації «Меморіал» та українській правозахисній організації «Центр громадянських свобод», генсек РЄ наголосила: “Ми вітаємо рішення Нобелівського комітету, яке повністю визнає цих мужніх жінок і чоловіків, які невтомно та відважно борються за захист миру через права людини, демократію та верховенство права”.

Читайте також: У Центрі громадянських свобод прокоментували отримання Нобелівської премії миру

РЄ пишається цими роками спільних зусиль і залишається переконаною, що жоден фальшивий закон чи фальшивий суд не можуть заглушити голос правди та честі, - додала вона.

Генсекретарка наголосила, що Рада Європи продовжуватиме та зміцнюватиме свою допомогу та співпрацю з громадянським суспільством у білорусі та росії, зокрема шляхом організації першого засідання Контактної групи щодо білорусі найближчим часом.

“Ми продовжуватимемо підтримувати нашу державу-члена Україну проти російської агресії. У цей важливий час ми постійно й рішуче закликаємо до повернення миру в Європу, звільнення політичних в’язнів у білорусі та скасування горезвісного законодавства про “іноземних агентів” у росії”, - також зазначила Пейчинович-Бурич.

Читайте також: «Цікаве розуміння миру»: Подоляк про цьогорічну Нобелівську премію

Як повідомляв Укрінформ, лауреатами Нобелівської премії миру 2022 року стали керівник білоруського правозахисного центру «Вясна» Алесь Біляцький, російська правозахисна організація «Меморіал» та українська правозахисна організація «Центр громадянських свобод».

Фото: coe.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-