Непохитна підтримка України та більше санкцій для рф: Мішель підбив підсумки зустрічі лідерів ЄС

Непохитна підтримка України та більше санкцій для рф: Мішель підбив підсумки зустрічі лідерів ЄС

Укрінформ
Глави держав та урядів ЄС під час неформального засідання Європейської ради висловили тверду підтримку України, а також рішучість у посиленні санкцій проти країни-агресора росії.

Про це заявив президент Євроради Шарль Мішель на пресконференції у Празі за підсумками дводенної зустрічі лідерів країн ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час цієї зустрічі ми ще раз мали нагоду вислухати Президента Зеленського, який мав змогу звернутися до нас та викласти пріоритети України. Це була нагода для нас підтвердити повну підтримку для України. ...Ми рішуче налаштовані, щоб мобілізувати всі можливі інструменти та засоби, щоб підтримати Україну – фінансово, у військовій сфері, гуманітарній і, безумовно, політично», - сказав Мішель.

Читайте також: ЄС готовий протистояти намаганням росії перетворити енергію на зброю - Мішель

Водночас за його словами, європейські лідери вирішили посилити обмежувальні заходи проти росії.

«Необхідно продовжувати тиск на кремль. Сьогодні і вчора ми наголошували на важливості взаємодії з третіми країнами, щоб протидіяти російським наративам. Ми знаємо, що ця війна, яка розпочалася виключно за рішенням росії, має величезні наслідки не лише для Європейського континенту, а й для всього світу - кризу у продовольчій безпеці та енергетичну кризу. Ми готові підтримати наших партнерів у всьому світі, зокрема коли йдеться про продовольчу кризу», - наголосив президент Євроради.

Читайте також: Перша зустріч Європейської політичної спільноти є важливою для миру й стабільності — Мішель

Як повідомлялося, 6-7 жовтня в Празі проходив неформальний саміт ЄС. Напередодні в його межах відбулася перша зустріч Європейської політичної спільноти за участю лідерів 44 європейських країн. Сьогодні лідери під час неформального засідання Європейської ради розглянули ситуацію щодо підтримки України, а також шляхи подолання спричинених кремлем глобальних проблем, включаючи продовольчу та енергетичну кризи.

Фото Ольги Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-