Уряди країн Європи підтримують Україну у військовій, енергетичній і культурній сферах - Шмигаль

Уряди країн Європи підтримують Україну у військовій, енергетичній і культурній сферах - Шмигаль

Укрінформ
Ключовими темами саміту Європейської політичної спільноти в Празі стали оборонна і фінансова допомога, енергетична безпека, підтримка вступу України в НАТО та ЄС, поповнення спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомляє голова уряду Денис Шмигаль в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Насичений на зустрічі візит до Праги, де сьогодні зібралися лідери 44 країн. Ключові теми наших розмов із прем’єр-міністрами країн-партнерів: оборонна і фінансова допомога, енергетична безпека, підтримка вступу України в НАТО та ЄС", - йдеться в повідомленні.

Шмигаль підкреслив, що зустрівся з сімома очільниками урядів, із якими обговорив низку різних питань. Зокрема, з головами уряду Фінляндії Санною Марін та Естонії Каєю Каллас обговорив ситуацію щодо розмінування та становища ЗАЕС, а також подякував прем’єру Чехії Петру Фіалі та чеському народу за збір коштів на придбання танка для української армії.

Водночас Шмигаль зазначив, що тема експорту українського зерна та посилення санкцій проти росії була провідною в розмові з прем'єром Словенії Робертом Голобом, а питання підготовки до опалювального сезону - з головою уряду Латвії Кріш'янісом Каріньшем.

Читайте також: Країни Бенілюксу і надалі військово та фінансово підтримуватимуть Україну — Шмигаль

Заразом із прем’єром Греції Кіріакосом Міцотакісом було порушено тему відновлення України та включення Одеси до спадщини ЮНЕСКО, а головою уряду Ірландії Міхалом Мартіном - створення спеціального міжнародного трибуналу для притягнення вищого керівництва росії до відповідальності за воєнні злочини.

Повідомлялося, що 44 європейські лідери зібралися на саміті Європейської політичної спільноти у Празі задля аналізу ескалації агресивної війни проти України. Головою української делегації став прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-