Зустріч у Празі є сигналом москві – Рютте

Зустріч у Празі є сигналом москві – Рютте

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що зустріч у Празі є сигналом москві осуду російської агресії та протистояння жахливій війні.

Про це він сказав сьогодні у Празі нідерландським ЗМІ перед початком неформального саміту ЄС та першого засідання ЄПС у складі 44 країн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо москва побачить у цьому об’єднанні всіх країн, які виступають проти російської агресії, то це саме той сигнал, який ми хочемо надіслати. путін побачить в цьому сигнал від усіх країн, що виступають проти росіїської агресії, чинять опір цій жахливій війні з усією твердістю”, - наводить слова Рютте NOS.

Як повідомляв Укрінформ, 6-7 жовтня в Празі, столиці головуючої в ЄС Чеської Республіки, відбувається неформальний саміт ЄС, який у перший день роботи розгляне ініціативу створення Європейської політичної спільноти. Як очікується, в обговоренні візьме участь Президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: Саміт у Празі: президентка Європарламенту проситиме танки для України – ЗМІ

Другий день саміту, власне, засідання Європейської Ради, буде присвячені розгляду усього комплексу питань, що пов’язані із російською агресією проти України, включаючи продовження підтримки України у її боротьбі з російським вторгненням, шляхи подолання енергетичної кризи в ЄС та реагування на зростання цін на глобальному ринку енергії та продовольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-