Президент Латвії переконаний, що Україна готова вступити до НАТО

Президент Латвії переконаний, що Україна готова вступити до НАТО

Укрінформ
Президент Латвії Егілс Левітс вважає, що Україна готова стати повноправним членом НАТО і зможе посилити його оборонні спроможності.

Таку думку він висловив під час дискусії на Варшавському безпековому форумі, передає кореспондент Укрінформу.

«НАТО є оборонним союзом, і Україна має стати членом цього оборонного об’єднання, оскільки вона потребує надійних гарантій безпеки», - сказав Левітс.

Він наголосив на оборонному характері Північноатлантичного альянсу, зауваживши, що «ніхто в Ризі, Берліні чи Парижі не думає, як захопити москву або Калінінград».

За словами Левітса, українське суспільство, яке «без сумніву є частиною європейської спільноти», й українська армія, що за час війни з росією «набула великого бойового досвіду успішної оборони країни», переконливо доводять готовність країни до членства в Альянсі.

«Українське суспільство й українська армія є потужними мотиваторами вступу України до НАТО, і для НАТО це дуже добра нагода отримати таку сильну країну у своєму складі», - сказав президент Латвії.

На його думку, нині головним завданням союзників є створення правових підстав для прийняття України до Альянсу.

«Сьогодні ми повинні думати, яким чином приєднати Україну до НАТО, тому що ми бачимо її готовність стати новим сильним учасником НАТО», - заявив латвійський лідер.

Фото: twitter/WarsawSecurityForum

Читайте також: Генсек НАТО отримав заявку України, тепер її мають розглянути посли країн Альянсу – ОП

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 30 вересня підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква заявив, що Україна у форматі ноти офіційно направила заявку щодо членства в НАТО генеральному секретарю Альянсу.

Президенти дев’яти країн Центральної та Східної Європи, які є членами Північноатлантичного альянсу, підтримали намір України увійти до НАТО.

В самій Україні рекордно зросла підтримка курсу на євроатлантичну інтеграцію. Згідно з результатами останніх соціологічних досліджень, понад 80% українців підтримують вступ до Європейського Союзу та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-