Спеціалісти Офісу прокурора МКС зможуть проводити слідчі дії на території України

Спеціалісти Офісу прокурора МКС зможуть проводити слідчі дії на території України

Укрінформ
Спеціалісти Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду зможуть проводити слідчі та процесуальні дії на території України.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін під час зустрічі з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом, передає Офіс генерального прокурора.

Костін повідомив, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким були внесені правки в Кримінальний процесуальний кодекс України. Вони стосуються врегулювання та удосконалення співробітництва з Міжнародним кримінальним судом. Зокрема, закон розширює повноваження МКС проводити самостійно слідчі та процесуальні дії на території України після їх погодження з генеральним прокурором.

“Воєнні злочини є невід’ємною частиною російської політичної та військової стратегії, про це свідчать звірства, вчинені в Україні. Ми побачили на деокупованих територіях Харківщини чергові масові поховання. Ми фіксуємо факти катувань, яких зазнали ці мирні люди. Кожен такий злочин має бути ретельно зафіксований для невідворотності покарання”, - наголосив Костін.

Читайте також: Збереження даних про міжнародні злочини: Євроюст та Офіс прокурора МКС опублікували рекомендації

Також сторони домовилися про технічні умови співпраці з урахуванням можливостей, які надає новий закон.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі у Сполучених Штатах Америки із прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом обговорили відкриття Офісу прокурора МКС в Україні.

Фото: www.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-