Збереження даних про міжнародні злочини: Євроюст та Офіс прокурора МКС опублікували рекомендації

Збереження даних про міжнародні злочини: Євроюст та Офіс прокурора МКС опублікували рекомендації

Укрінформ
Євроюст та Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) опублікували практичні рекомендації щодо документування та збереження інформації про міжнародні злочини.

Про це йдеться в спільному пресрелізі Євроюсту та Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС), повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Євроюст та Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) опублікували практичні рекомендації для організацій громадянського суспільства щодо документування основних міжнародних злочинів, таких як воєнні злочини та злочини проти людяності”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Австрійським прокурорам дозволили розслідувати воєнні злочини рф в Україні

Зазначається, що це розширить можливості, а також підтримає організації громадянського суспільства, які прагнуть збирати та зберігати інформацію, щоб сприяти розслідуванню та судовому переслідуванню на національному рівні або в МКС.

“Організації громадянського суспільства є важливими партнерами в нашій спільній меті досягти відповідальності за міжнародні злочини. За допомогою цієї публікації ми також прагнемо показати, як ми можемо працювати разом більш ефективно, щоб захистити найбільш уразливі верстви населення під час роботи з документуванням. Це особливо важливо в ситуаціях, пов’язаних зі злочинами проти дітей або жертвами сексуального насильства ”, - зазначив прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан.

Читайте також: Нюрнберг для путіна, або Як гарантувати відповідальність за воєнні злочини в Україні

Своєю чергою президент Євроюсту Ладіслав Хамран наголосив, що відповідальність за міжнародні злочини та порушення прав людини є як ніколи важливою для міжнародного кримінального правосуддя.

“У зв’язку з війною в Україні мир і правосуддя перебувають під найсильнішим тиском, а відповідальність за основні міжнародні злочини та порушення прав людини є як ніколи важливою для міжнародного кримінального правосуддя. Ці рекомендації стануть ключовим елементом зусиль органів влади та організацій громадянського суспільства зі збору та збереження інформації та доказів, які можуть стати прийнятними в суді. Цими спільними зусиллями Євроюсту та Офісу прокурора МКС ми надаємо практичну допомогу для досягнення правосуддя”, - зазначив він.

Читайте також: Єрмак розповів, як ухвалили рішення про необхідність трибуналу для керівництва рф

Як повідомляв Укрінформ, прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан заявив, що зосереджений на тому, щоб розслідування російських злочинів в Україні було ефективним, з достатньою кількістю неспростовних доказів.

Відповідно до Римського статуту, Міжнародний кримінальний суд має юрисдикцію щодо воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноциду.

росія 24 лютого розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять опір російським військам.

Фото Ірини Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-