МЗС Ірану стверджує, що підтримує територіальну цілісність України

МЗС Ірану стверджує, що підтримує територіальну цілісність України

Укрінформ
Іран наголошує на необхідності дотримання територіальної цілісності країн як основної норми міжнародного права та поваги до принципів і цілей Статуту ООН.

Про це сказав на брифінгу речник МЗС Ірану Насер Канаані, коментуючи позицію країни щодо псевдореферендумів про "приєднання" загарбаних українських територій до рф, передає Укрінформ із посиланням на IRNA.

Зокрема, за словами Канаані, Іран підтримує "будь-які зусилля, спрямовані на мирне врегулювання українського конфлікту, і завжди заявляла про свою готовність допомогти в досягненні цього".

"Ісламська Республіка Іран, спираючись на свої основні принципи, наголошує на необхідності повного дотримання територіальної цілісності країн як основної норми міжнародного права та поваги до принципів і цілей Статуту ООН", - заявив речник МЗС.

Читайте також: МЗС Ірану шкодує про пониження рівня відносин з Україною і заявляє про «хайп третіх сторін»

Як повідомлялося, на півдні України російські війська активізували повітряні атаки із застосуванням іранських дронів-камікадзе "Шахід-136".

Міністерство закордонних справ України повідомило тимчасовому повіреному в справах Ірану в Україні про рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства через факти використання військами рф зброї іранського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-