В Болгарії пояснили, чому президент не підтримав заяву країн Європи щодо вступу України до НАТО

В Болгарії пояснили, чому президент не підтримав заяву країн Європи щодо вступу України до НАТО

Укрінформ
Президент Болгарії Румен Радев не схотів приєднатися до заяви лідерів дев'яти країн Центральної та Східної Європи щодо членства України в НАТО: каже, що спершу потрібне мирне врегулювання між Україною та росією.

Про це повідомило видання BNR із посиланням на відповідь пресслужби президента Болгарії на запит журналістів, передає Укрінформ.

Там пояснили, що Радев не підписується під повним текстом декларації, ухваленої низкою країн Європи, але підтримує інші позиції, викладені в документі.

Читайте також: Вступ України до НАТО: тепер це не про те, хто «за» чи «проти», а «коли» та «яким чином»

В адміністрації президента заявили, що Болгарія є частиною декларації саміту НАТО в Бухаресті 2008 року щодо майбутнього вступу України до Альянсу, але ця декларація була ухвалена «в зовсім іншому середовищі безпеки».

«Військові дії на території України сьогодні вимагають, щоб обговорення її членства в Альянсі відбувалося в повному складі Північноатлантичної ради і не призвело до ризику прямого втягнення країн НАТО у війну», — заявили в пресслужбі Радева.

Читайте також: В ОП подякували лідерам країн НАТО, які підтримують вступ України в альянс

Там додали, що рішення про вступ України до НАТО має ухвалюватися лише після розробки чітких параметрів мирного врегулювання конфлікту між росією та Україною, які повинні бути прийняті та реалізовані обома державами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-