В ОП подякували лідерам країн НАТО, які підтримують вступ України в альянс

В ОП подякували лідерам країн НАТО, які підтримують вступ України в альянс

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк подякував лідерам десяти країн Північноатлантичного альянсу за підтримку прагнення України набути членства в НАТО.

Про це написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

"За 48 годин з підписання заявки на вступ до НАТО 10 країн блоку підтримали членство України в Альянсі. Здебільшого це країни, які добре пам‘ятають отруйні пазурі ru-імперії. Дякуємо союзникам за демонстрацію лідерства й відповідальності. Історія твориться сьогодні", – зазначив Подоляк.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 30 вересня підписали заявку на вступ України до НАТО за прискореною процедурою.

Читайте також: Кулеба обговорив зі Столтенбергом заявку України на членство в НАТО

Президенти країн Центральної та Східної Європи, які є членами Північноатлантичного альянсу, висловили рішуче засудження російської агресії проти України та підтримали намір України увійти до НАТО.

Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс зазначив, що три балтійські країни, Естонія, Латвія, Литва, підтримують якнайшвидше прийняття України до НАТО.

Також Канада заявила про підтримку набуття Україною повноправного членства у НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-