Стефанчук закликав парламенти ЄС сприяти наданню Україні ще більшої військової допомоги

Стефанчук закликав парламенти ЄС сприяти наданню Україні ще більшої військової допомоги

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав парламенти Європейського Союзу сприяти наданню Україні ще більшої військової допомоги.

Про це він повідомив у Фейсбуці за результатами зустрічі з представниками делегації голів парламентських комітетів у європейських справах держав-членів ЄС, передає Укрінформ.

"росія продовжує терор України, обстрілює українські міста, вбиває мирних людей, знищує цивільну інфраструктуру. Тому під час зустрічі з представниками потужної делегації голів парламентських комітетів у європейських справах держав-членів Європейського Союзу закликав парламенти ЄС сприяти наданню Україні ще більшої військової допомоги. Нам потрібна зброя, аби ми могли протистояти армії рф", – зазначив Голова ВР.

Під час зустрічі з європейськими колегами він також акцентував на санкціях проти росії.

"Неважливо, скільки їх буде. Важливо те, аби вони стали такими, після яких росія вже не зможе воювати", – наголосив Стефанчук.

Зокрема, він акцентував на необхідності запровадити повне енергетичне ембарго, персональні та секторальні санкції, візовий бан, відключити всі російські і білоруські банки від SWIFT.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном останні агресивні дії рф

При цьому Стефанчук підкреслив, що рф має бути позбавлена можливості обійти обмеження.

Спікер українського парламенту подякував представникам парламентів ЄС за солідарність з Україною та готовність і надалі підтримувати.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Сенат США ухвалив законопроєкт про короткострокове державне фінансування, який передбачає, в тому числі допомогу для України у сферах безпеки й економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-