Усе більше голосів у світі засуджують спроби росії анексувати українські території - Зеленський

Усе більше голосів у світі засуджують спроби росії анексувати українські території - Зеленський

Укрінформ
За сьогодні ще більше голосів доєдналися до засудження спроб росії анексувати території України.

Про це сказав у зверненні Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"За сьогодні ще більше голосів у світі приєдналися до засудження псевдореферендумів і спроби анексії росією нашої території – території України. Я вдячний кожному такому голосу", - зазначив голова Української держави.

Він додав, що ми маємо вже десятки заяв, які чітко підтримують Україну та міжнародне право і засуджують росію за цей черговий агресивний крок.

"Хочу особливо відзначити заяву генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша. Він прямо сказав, що росія порушує цілі та принципи ООН, Статут ООН і що псевдореферендуми і спроба анексії не матимуть жодної юридичної сили", - наголосив Президент.

Він зауважив, що росія програє боротьбу за міжнародну спільноту. "Світ не дасть повернути часи колоніальних завоювань, злочинних анексій і тотального свавілля замість міжнародного права", - додав Зеленський.

Читайте також: Світ має визнати росію державою-терористом через спроби анексії території України — МЗС

Як повідомлялося, у п’ятницю в кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також захоплених армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України, що викликало широке міжнародне обурення. Зокрема, 1 жовтня дії росії засудила Грузія, а Данія та Швеція викликали послів рф через анексію територій України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-